Mer om projektet

Produktionsbolaget Breidablick Film AB har i samarbete med författarna Lena Ollmark och Mats Wänblad och Emmybelönade transmediadesignern Martin Eriksson skapat en plattform för en värld där besökaren stimuleras till att utmana sig själv.

Projektet bygger på bokserien om Karl Dymling och den hemsökta platsen Krabbsjögrund skrivna av Lena Ollmark och Mats Wänblad. Under arbetet med filmen, som bygger på första boken Spökskeppet Vallona, upptäcktes att Krabbsjögrunds värld är så rik på berättelser, mystiska händelser och spännande karaktärer. Filmen, och även en tv- serie, är fortfarande i utveckling och snart går vi i produktion med ett mobilspel och lajvevent.

På webbsidan skall man kunna fördjupa sig i spökhistorier, spela spel och själv få möjlighet att delta i lajvevenemang och gå på spökjakt.

Prisbelönta journalisten, författaren och programledaren Johanna Koljonen tar under hösten 2013 över efter Martin Eriksson som spel- och deltagardesigner av spökmysterierna i Krabbsjögrund.

Projektet finansieras med hjälp av Kulturbryggan, MEDIAs utvecklingsstöd för interaktiva projekt och Nordisk film och TV fond. Ambitionen är att skapa spännande upplevelser för unga och även ge dem möjligheter till att själva få skapa, delta och mötas i Krabbsjögrunds värld.