Trippelsläpp!

Igår fick vi en laddning av de två första böckerna i nytryck Spökskeppet Vallona och Kapten Svartek,  och samtidigt har vår app Viskande Vinden just släppts för iPad på App Store.

11951975_1046378352073070_8596371479809858184_n
Hösten fick verkligen en rivstart!
För oss på Krabbsjögrundredaktionen känns det härligt och spännande att veta att ni äntligen kan få ta del av det vi planerat och jobbat för under en lång tid
Allt är inte klart än- nya versionerna av bok 3 och 4 i Krabbsjögrundserien kommer att släppas senare i höst, det kommer efterhand att fyllas på mer innehåll här på hemsidan, och du är jättevälkommen att höra av dig med dina tankar, frågor och kanske du tom har idéer på vad du vill se här på krabbsjögrund.se

Vi ser fram emot en rysligt härlig höst!

Krabbsjöred.

Nya omslag och nya läsare.

Något av det roligaste med jobbet som författare är att göra besök i skolor. Plötsligt får man träffa sina läsare på riktigt, öga mot öga. När man sitter vid datorn och knattrar är det lätt att glömma att det faktiskt är någon som ska läsa resultatet också.

Ibland jobbar då klassen med böckerna om Krabbsjögrund. Och då inser man att det kommer nya läsare hela tiden. Varje år fylls det på med nya, unga, lässugna människor. Extra roligt då att det universum Lena och jag byggt upp kring världens mest hemsökta stad hela tiden växer. De gamla läsarna får något nytt att låta sig skrämmas av, de nya står på tröskeln till en ännu större värld.

Men det tar tid. Mycket längre tid än man skulle vilja. I jämförelse med att göra film och spel och allt annat spännande som är på gång känns det som ett ögonblicks verk att skriva en bok.

Nu till hösten 2015 kommer förresten hela bokserien i helt ny form (du kan se hur omslagen ser ut här på hemsidan). Anledningen – förutom att böckerna blir vansinnigt snygga – är att allt ska passa bättre ihop. Man ska kunna känna igen Krabbsjögrundsvärlden både i böcker, spel, på hemsidan och film.

Men det är inte bara omslagen som är nya. Lena och jag passade på att skriva en ny spökhistoria till varje bok också. Dessutom finns det olika kopplingar till det mobilspel som är på gång, och hit till hemsidan. Bland annat. Jag ska inte avslöja för mycket redan nu, men spännande blir det.

Så välkommen in i en nygammal värld, både du som har varit med förut och du som just står i begrepp att bli vettskrämd för första gången.

Mats Wänblad

De nya bokomslagen!

Om ni kikar er runt på hemsidan kommer ni märka att de gamla bokomslagen är försvunna, och ersatta med nya! förslag1Detta är för att böckerna om Krabbsjögrund kommer att släppas igen senare i år, med nya fina omslag! Det är jätteroligt tycker vi, och hoppas att ni tycker det samma.

Visst är de fina?

 

Gott nytt år!

Hej på er! Här på kontoret händer många spännande saker som kommer att göra alla oss Krabbsjögrundfans mycket glada! Välkomna tillbaka till hemsidan lite nu och då för alla de senaste uppdateringarna.

Vi på redaktionen önskar er en riktigt god fortsättning på året, fullt med läsning och äventyr.

Fem snälla spöken

Nu när det är mörkt och kallt ute krävs det inte mycket av fantasin för att bli rädd när man tittar ut genom ett fönster. Och ibland kan man behöva påminnas om att det finns snälla spöken också! Här är fem av våra favoritspöken.

1. Casper det vänliga spöket. 

Det animerade spöket Casper känner vi från långfilmen med samma namn, som kom ut 1995! Även om filmen kom ut för nästan 20 år sedan snart, så är det fortfarande en favorit.

Casper_the_Friendly_Ghost

2. Nästan huvudlöse Nick.

Från böckerna om Harry Potter känner vi många spöken, och ett av dem är Nästan huvudlöse Nick! Hur kan någon vara nästan huvudlös undrar du då? Jo Nick blev halshuggen av ett svärd som inte riktigt gick hela vägen igenom.

tumblr_m7yxe0fNYl1qb9qh4o1_250tumblr_m7yxe0fNYl1qb9qh4o2_250

3. Lilla spöket Laban

Vem har inte läst en bok om det spöket Laban när de var små? Laban är inte bara snäll, utan också spökrädd.

images-2

4. Spökkungen i Sagan om ringen. 

Alla som är fans av Sagan om ringen böckerna, eller av filmerna, minns spökarmén i berget som ingen vågar gå till. De kanske egentligen inte kan räknas som snälla spöken, men de hjälper ju faktiskt de goda att vinna över de onda, så att de själva kan finna frid. Return_of_the_dead5. Sean och Staffan från Mysteriet på Greveholm.

 

Såhär i juletider får vi inte glömma våra julkalenderspöken. Båda såklart dödade av Greve von Dy, Staffan med en pil genom huvudet och Sean med ett svärd i magen. Sean och Staffan har varit med i både första och andra omgången av Mysteriet på Greveholm, 1996 och 2012.

greveholm-startbild4_0

 

Inte de allra läskigaste spökena, men det finns ju spöken för alla! Vilka är era favoritspöken?

Ha det så bra i mörkret, och glöm inte att inte alla spöken är snälla…  //Redaktionen