Fem snälla spöken

Nu när det är mörkt och kallt ute krävs det inte mycket av fantasin för att bli rädd när man tittar ut genom ett fönster. Och ibland kan man behöva påminnas om att det finns snälla spöken också! Här är fem av våra favoritspöken.

1. Casper det vänliga spöket. 

Det animerade spöket Casper känner vi från långfilmen med samma namn, som kom ut 1995! Även om filmen kom ut för nästan 20 år sedan snart, så är det fortfarande en favorit.

Casper_the_Friendly_Ghost

2. Nästan huvudlöse Nick.

Från böckerna om Harry Potter känner vi många spöken, och ett av dem är Nästan huvudlöse Nick! Hur kan någon vara nästan huvudlös undrar du då? Jo Nick blev halshuggen av ett svärd som inte riktigt gick hela vägen igenom.

tumblr_m7yxe0fNYl1qb9qh4o1_250tumblr_m7yxe0fNYl1qb9qh4o2_250

3. Lilla spöket Laban

Vem har inte läst en bok om det spöket Laban när de var små? Laban är inte bara snäll, utan också spökrädd.

images-2

4. Spökkungen i Sagan om ringen. 

Alla som är fans av Sagan om ringen böckerna, eller av filmerna, minns spökarmén i berget som ingen vågar gå till. De kanske egentligen inte kan räknas som snälla spöken, men de hjälper ju faktiskt de goda att vinna över de onda, så att de själva kan finna frid. Return_of_the_dead5. Sean och Staffan från Mysteriet på Greveholm.

 

Såhär i juletider får vi inte glömma våra julkalenderspöken. Båda såklart dödade av Greve von Dy, Staffan med en pil genom huvudet och Sean med ett svärd i magen. Sean och Staffan har varit med i både första och andra omgången av Mysteriet på Greveholm, 1996 och 2012.

greveholm-startbild4_0

 

Inte de allra läskigaste spökena, men det finns ju spöken för alla! Vilka är era favoritspöken?

Ha det så bra i mörkret, och glöm inte att inte alla spöken är snälla…  //Redaktionen